PňR «AJ NUK QE NJINUESHňM

 

††† Ni herŽ n'ni t'panŽ n'Damanek t'DrenicŽs shkojnŽ njerz me pŗ. Me ta ish kanŽ shkue Ťdhe ni plak me mjekŽrr. I zoti i shpisŽ po i mush gastaret e qajit. Kah e qiti shiqerin n'njanŽn gastare, i pshtuen tri gurŽ shiqer. Plaki ja vnoi mťnen edhe po thot me veti:

††† Ishalla m'bje mue qajo gastare. Edhe i nÍjti gati edhe e muer qat gastare.

E piu Áajin plaku e po nis e po luen me ni cigare duhan. Duhanin s'e kish pas pi.

Ni djalŽ, kur e pa me cigare ndorŽ, j a pru gacŽn m'e dhezŽ.

Byrum. plak, dheze!  i tha

Jo, bre bir, se jam. njinueshŽm.

Ti, more plak, ni Áaj e pive!

Ahu,  bani plaku  paskna gabue.

 

 

 

mbrapa - tjetra